10 εργαλεία για προστασία από μολυσμένα USB Sticks

USB stickΧρησιμοποιούμε τα USB sticks σε τακτική βάση γιατί είναι πολύ βολικά για τη μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή προς / από φορητούς υπολογιστές ή για να μοιραστούμε αρχεία με άλλους.

Κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, αλλά έχουμε σκεφτεί αν αποτελεί απειλή για τον υπολογιστή μας;

Προστασία από μολυσμένα USB Sticks

Αν το USB flash drive έχει προσβληθεί από ιό, όχι μόνο μπορεί να χάσετε τα δεδομένα που υπάρχουν στο stick σας, αλλά και να επηρεαστεί ο κάθε υπολογιστή στον οποίο θα το συνδέσετε. Φτιάξαμε λοιπόν μια λίστα με 10 εργαλεία για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από οποιαδήποτε μολυσμένο USD flash drive.

Σημείωση: δεν συνιστάται να εγκαταστήσετε πολλά εργαλεία ταυτόχρονα στον ίδιο υπολογιστή, αλλά να δοκιμάσετε αυτό που πραγματικά ταιριάζει στις ανάγκες σας!

 

USB Disk Security

Το USB Disk Security παρέχει προστασία από κάθε κακόβουλο πρόγραμμα που προσπαθεί να επιτεθεί στον Η/Υ σας μέσω USB flash drive. Παρέχει υψηλό επίπεδο προστασίας κατά της κλοπής και της κατά λάθος αποκάλυψης εμπιστευτικών δεδομένων, και αποτρέπει την μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από την κλοπή των δεδομένων σας.
USB Disk Security

USB Threat Defender

Το USB Defender δεν αφαιρεί απλά ιούς τύπου autorun.inf αλλά παρέχει μέγιστη εγγύηση προστασίας. Έχει ένα νέο επίπεδο προστασίας του ανιχνεύει τους ιούς που δεν ανιχνεύονται από τα καλύτερα λογισμικά προστασίας από ιούς και παρέχει τη μέγιστη προστασία κατά οποιασδήποτε απειλής που προσπαθεί να επιτεθεί σε ένα σύστημα μέσω οποιασδήποτε συσκευής αποθήκευσης USB.

USB Threat Defender

 

McAfee VirusScan USB

Αποδεδειγμένη ασφάλεια από ιούς για το USB drive σας. Αυτοματοποιημένες, καθημερινές ενημερώσεις προστασίας από ιούς, σιωπηρή εγκατάσταση στο παρασκήνιο, εξασφαλίζουν ότι το USB drive σας είναι πάντα προστατευμένο από απειλές. Το λογισμικό δεν παρέχει δοκιμαστική έκδοση αλλά εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

McAfee VirusScan USB

 

USB Immunizer

Σας επιτρέπει να προστατεύσετε τη συσκευή αποθήκευσης USB ή κάρτα SD από μόλυνση με malware που βασίζονται στο autorun. Ακόμα και αν η συσκευή αποθήκευσης σας έχει συνδεθεί σε ένα μολυσμένο υπολογιστή, το κακόβουλο λογισμικό δε θα μπορεί να δημιουργήσει το αρχείο autorun.inf, εκμηδενίζοντας έτσι κάθε πιθανότητα να μεταδοθεί αυτόματα η μόλυνση.

USB Immunizer


 

Panda USB Vaccine

Το Panda USB Vaccine μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεμονωμένες μονάδες USB flash για να απενεργοποιήσετε autorun.inf αρχείο του, προκειμένου να αποφευχθούν μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικο. Όταν εφαρμόζεται σε ένα USB drive, το εμβόλιο εμποδίζει μόνιμα το κακόβουλο αρχείο autorun.inf, μη αφήνοντάς το να ανάγνωστεί, να δημιουργηθεί να διαγραφεί ή να τροποποιηθεί.

Panda USB Vaccine

 

Ninja Pendisk

Το Ninja είναι ένα δημοφιλές και δωρεάν πρόγραμμα για τη φύλαξη των υπολογιστών από ιούς που μεταδίδονται μέσω USB disks. Όταν ένα pendisk USB συνδεθεί στον υπολογιστή, θα εξεταστεί για να αποκαλύψει κακόβουλο ή λοιμογόνα αρχεία γνωστά ως autorun.inf και ctfmon.exe μεταξύ άλλων.
Ninja Pendisk

 

USB Guardian

Το USB Guardian σας επιτρέπει να απολαύσετε με ασφάλεια την κοινή χρήση αρχείων με μια μονάδα USB. Ταινίες, MP3, έγγραφα και φωτογραφίες μπορούν να αντιγραφούν από έναν υπολογιστή σε άλλο χωρίς να ανησυχείτε να έχουν μολυνθεί από τους ιούς και τα σκουλήκια μέσω του USB drive.

USB Guardian

 

Autorun Protector

Το Autorun Protector είναι μια αμφίδρομη προστασία λογισμικού που αποτρέπει τον τη μόλυνση από σκουλήκια (worms) αυτόματης εκτέλεσης και επίσης προστατεύει την αφαιρούμενη συσκευή σας από τη μόλυνση από άλλες πηγές. Ως εκ τούτου, μειώνει την εξάπλωση του παθογόνων worms.

Autorun Protector

 


Autorun Virus Remover

To Autorun Remover χρησιμοποιεί τεχνολογία για να αφαιρέσει οριστικά autorun & autorun.inf ιούς, επίσης μπορεί να μπλοκάρει τους ιούς που προσπαθούν να μολύνουν το σύστημα μέσω USB flash drives.
Autorun Virus Remover

 

The USB Program

Το Πρόγραμμα USB έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην πρόληψη μόλυνσης από τους ιούς αυτόματης εκτέλεσης. Το πρόγραμμα φορτώνεται στη μνήμη του συστήματος, και μετονομάζει αυτόματα τα αρχεία autorun.inf σε autorun.inf_current_date_time και θέτει την κατάστασή του σαν “κανονική”, καθιστώντας το ορατό για το σύστημα. Ως αποτέλεσμα, το απομονώνει κάθε μόλυνση.

The USB Program

 

Tέλος μπορείτε να δοκιμάσετε και τo Flash Disinfectorτο TrustPort USB Antivirusτο No Autorun και το Antirun.

Share